Finnish Travel gala logo

Vuoden innovaatio voittaja-ehdokkaat

Allas Sea Pool – ikkuna Itämerelle

Allas Sea Pool -merikylpylä tarjoaa uusia tapoja nauttia Itämerestä kaupungin keskeisimmällä paikalla tarjoten virkistäytymismahdollisuuksia niin kaupunkilaisille kuin matkailijoille. Allas-alue koostuu +27°C makeanveden altaista sekä merivesialtaasta ja Altaan saunat ovat avoinna joka päivä. Kuusipuisesta päärakennuksesta löytyvät Allas Shop, Allas Café, Neighbour Bistro sekä terassit merinäkymin. 

Allas Sea Pool tarjoaa myös konsertteja, kulttuuritapahtumia sekä hyvinvointipalveluita. Toiminnassa kiinnitetään erityistä huomiota yhteisen meren vastuulliseen käyttöön ja keväällä 2017 avatut Itämerikeskus sekä Smart & Clean Showroom johdattavat näiden tärkeiden asioiden äärelle tuoreella tavalla.

Allas Sea Pool on yhteisö ja elvyttää Helsingin kylpyläkaupungin perinteitä luoden helsinkiläisille nykyaikaisen hyvän elämän keitaan kaupungin sydämeen. 

Allas Sea Pool on valmistunut täyteen mittaansa keväällä 2017 ja Altaan pääyhteistyökumppaneita ovat Clear Channel, Helen, Viking Line sekä Novelle. 

 

Yleisön ja raadin perustelut ehdokkuudelle

Erinomainen yhdistelmä liikuntaa ja viihdettä! Loistava idea tuoda sauna ja allas keskelle Stadia. Osoittautui onnistuneeksi innovaatioksi ennakkoluulojen vastaisesti. Allas-kokonaisuus tuo Helsinkiä aivan uudella tavalla ja näkökulmalla esiin. Se on monipuolinen kokonaisuus, joka tarjoaa niin ruumiin- kuin hengenravintoa. Allas kiehtoo ja houkuttelee sekä turisteja että paikallisia. Se näyttää miten ’relax in the Finnish way’.

Allas Sea Pool

Arctic TreeHouse Hotel

Tervetuloa Arctic TreeHouse Hotellille, tarjoamme ainutlaatuisia hetkiä suurella sydämellä ja huolella suunnitelluissa sviiteissämme. Meillä voit nauttia luonnon omasta teatterista sillä koko seinän kattavasta ikkunasta avautuu upeat näkymät suoraan Arktiseen luontoon. Voit ihailla revontulia tai keskiyön aurinkoa suoraan omasta pehmoisesta pedistä. Sviitit tarjoavat ainutlaatuisen yhdistelmän paikallista traditiota, lappilaista perinnettä sekä modernia skandinaavista muotoilua.

Vierailun aikana pääset nauttimaan myös täydellisestä makumatkasta sillä Rakas ravintolamme kokit valmistavat intohimolla lähituottajien raaka-ainesta suussasulavia lappilaisia herkkuja. Rakkaan lämmin tunnelma ja näkymä Lapin upeisiin metsiin saa ajan pysähtymään ja houkuttelee jäämään pitemmäksikin aikaa. 

 

Yleisön ja raarin perustelut ehdokkuudelle

Aivan uudenlainen majoitusmuoto, joka yhdistää hienolla tavalla luonnon ja scandinaavisen designing. Materiaaleihin on panostettu ja on menty asiakaskokemus edellä. Tuo kaivattua korkeatasoista ja persoonallista, high-end matkailijat huomioivaa majoitusta maahamme (ja Rovaniemelle) ja tuo samalla myös uudenlaista asiakaskuntaa. Edustaa rohkeaa ja poikkeuksellista arkkitehtuuria, ja näyttää miten rakennus voidaan uudella tavalla sijoittaa maisemaan. Mielikuvitusta kutkuttava: talo puussa vai puu talossa?!

Arctic TreeHouse Hotel

The Box - Tulevaisuuden tunteellisia elämyksiä

Miltä näyttää tulevaisuuden matkatoimisto? Miltä tuntuu tulevaisuuden matkakohteen mainos? Millaiset aistiärsykkeet ovat merkityksellisiä matkailijalle? Tuoksut, maut, äänet ja näkymät vaikuttavat kokemukseen. Matkakohteen tarina tuodaan potentiaalisen asiakkaan tietoisuuteen moniaistisin keinoin, todellisuutta rikastamalla ja sekoittamalla.

Yhteistyössä Haaga-Helia amk:n opiskelijoiden ja toimialan kanssa The Box -elämyshanke tutkii lisätyn ja sekoitetun sekä virtuaalitodellisuuden mahdollisuuksia arvontuottajana matkailualalla. Kansainvälisten yritys- ja yliopistopartnerien kanssa etsitään mahdollisuuksia asiakaskokemuksen rikastamiseen, myynnin kasvattamiseen ja tuotekehitykseen.
 
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusaloja ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. 

 

Yleisön ja raadin perustelut ehdokkuudelle

The Box -hanke on tuonut matkailun markkinointiin, opetukseen ja konseptikehitykseen täysin uudenlaisen virtuaalisen elämystilan, jossa maa, alue tai matkailutuote esitellään aisteja hivelevässä ympäristössä.  Uudella ja rohkealla tavalla tuotu virtuaalitodellisuuden ja lisätyn todellisuuden keinot matkailupalveluihin. Konsepti, jonka tavoitteena elämyksen laajentaminen, ajatusten avartaminen ja kehityksen stimuloiminen. The Box tuo uudenlaista digitaalista sisältöä opiskeluun, tapahtumiin ym. Matkailijan maailma on rikkaampi The Boxissa.

The Box