Finnish Travel gala logo

Mieleenpainuvin matka- tai palvelukokemus voittaja-ehdokkaat

Albatros Travel – Ajatuksella ja Sydämellä

Biologi Søren Rasmussen yhdisti kaksi intohimoaan; rakkauden matkustamiseen ja luontoon. Vuonna 1986 syntyi matkanjärjestäjä Albatros Travel, joka on edelleen perheyritys ja toimii kaikissa pohjoismaissa. Albatros järjestää ryhmä- ja kiertomatkoja, safareita, aktiivilomia, kaupunki- ja oopperamatkoja, pitkiä matkoja sekä risteilyjä. Matkalaukussa on yli 300 matkatuotetta kuudelle eri mantereelle. Ensimmäinen suomalainen Albatros-ryhmä risteili Grönlannissa kesäkuussa 2013. Albatrosilla on omia tutkimusaluksia arktisilla alueilla ja safarileirejä Etelä-Afrikassa. Albatros on sitoutunut YK:n National Global Impact –aloitteeseen ja tekee yhteistyötä mm. Punaisen Ristin, Karm Marg ja World Animal Protection –järjestöjen kanssa. Matkoilla on mukana kokenut suomalainen matkanjohtaja.

 

Yleisön ja raadin perustelut ehdokkuudelle

Short list -ehdokkuuden taustalla joukko asiakkaiden matkakertomuksia onnistuneista lomamatkoista Albatros Travelin matkassa. Innostavia ja onnistuneita matkoja kaikilla mantereilla, ryhmässä, pariskunnittain ja yksin matkaten. Loistava kokonaisuus kohtuullisella hinnalla sympaattisella twistillä. Mainiot oppaat kruunaavat matkan. 

Albatros Travel

Löyly

Toukokuussa 2016 avattiin Hernesaareen Antero Vartian ja Jasper Pääkkösen yhteinen hanke, upea sauna- ja ravintolakompleksi, Löyly. Löylyn on suunnitellut Avanto Arkkitehtien Ville Hara ja Anu Puustinen. Löylyn arkkitehtoninen ajatus on yksinkertainen: lämpimät tilat sijaitsevat mustassa suorakulmaisessa laatikossa, jota peittää vapaamuotoinen puinen ”hulmu”. Rakennus sai ensimmäisenä suomalaisena ja toisena pohjoismaalaisena rakennuksena FSC-sertifikaatin, mikä tarkoittaa että kaikki puutavara tulee kestävästi hoidetuista metsistä. Yleisen saunan vieraana pääset saunomaan sekä savusaunan että perinteisen puusaunan lauteille. Molemmat saunat ovat kertalämmitteisiä ja kiukaissa on tuhansia kiloja kiveä.

 

Yleisön ja raadin perustelut ehdokkuudelle

Mieleenpainuva ja ekologinen kokonaisuus, joka rikkoo mielikuvaa saunasta. Löyly on arkkitehtuurisesti erilainen kokonaisuus yhdistäen suomalaista saunaperinteitä moderniin rakentamiseen. Löyly tuo iloa ja elämyksiä niin ulkomaalaisille matkailijoille kuin kotimaisille saunan ystäville laajentaen meidän kaikkien Helsinki-kuvaa.

Löyly

Metsähallituksen kansallispuistot

Metsähallitus on monipuolisen biotalouden edelläkävijä. Olemme valtion liikelaitos, jonka hallinnassa on kolmannes Suomen pinta-alasta. Hoidamme ja kehitämme vastuullisesti valtion omistamia maa- ja vesialueita siten, että ne hyödyttävät mahdollisimman hyvin koko yhteiskuntaa.

Metsähallituksen hallinoimat kansallispuistot palvelevat luonnonsuojelun ehdoilla myös virkistystä. Vuonna 2016 vierailuja oli yhteensä jo 2,8 miljoonaa. Suomen 40. kansallispuisto, Hossa, avattiin 17.6.2017.

Kansallispuistot ovat tyypillistä suomalaista luontoa, mutta ne ovat myös kansallisesti ja kansainvälisesti arvokkainta osaa luonnostamme. Niihin kuuluu kansallismaisemia ja muita luonnonnähtävyyksiä.

 

Yleisön ja raadin perustelut ehdokkuudelle

Joulupukin ohella Suomen toinen kärki ja valttikortti matkailumarkkinoinnissa on Metsähallituksen kansallispuistot järvineen, metsineen ja luontopolkuineen. Metsähallituksen kansallispuistojen sisällä on yritysverkosto, jossa on mukana paikallisia toimijoita.  Kestävän matkailun ohjelman ohella kansallispuistoissa panostetaan asiakasystävällisyyteen ja siihen, miten kansallismaisemat koetaan ja miten kansallispuistoissa liikutaan. Kansallispuistot tarjoavat henkireiän niin suomalaisille kuin ulkomaisille matkailijoille.

Luontoon